November 2009

Tilbake til siste

Logg på havet

Musse og Rudolf's side

YouTube Channel

Historikk:

Oktober 2009

September 2009

August 2009

Juli 2009

Juni 2009

Logg på havet arkiv

Elin og Mads

Lenker

ARC
Cruisers Forum
eSeaClear
Frivind
Furiaweb
Gran Seil
Grib.US
Heitmann Marin
KNS
Live Piracy Map
Lyngør Seilmakerverksted
Noonsite
Oslo Kystskipperskole
Passage Weather
Randvik Olsson
SB Båttilbehør
Seilas
Seiltur.no
Sorgenfri
Southern Cross
Yachting Scandinavia
Zagalo Yacht Consulting

Logg

 


21. November 2009, Siste dag i Las Palmas

Nå er vi klare for avreise!

I går kom endelig Anne og Lars, og det er utrolig herlig å ha dem om bord.

Første oppgaven vår var å introdusere vårt nye mannskap for Puerto de Las Palmas og våre venner her. ARC hadde Farewell Party på Sotavento Centre, og det var en utrolig stemning blant mannskapene fra alle deltagerbåtene, og Anne og Lars fant seg raskt til rette.

  Lars og Anne på plass i Las Palmas

  Farewell Party på Sotavento Centre

  Anne og Guiseppe, innehaveren av Sailors Bar

Lørdagen har gått med til å klargjøre båten for havet, og å briefe mannskapet med sikkerhetsrutiner og hvordan ting fungerer om bord. Lars ble sendt opp i masten for å gjøre noen ekstra forsterkninger i storseilet, Anne og Elin gjorde noen siste innkjøp i byen, - Linn fra Seilas var innom for å lage sin reportasje om ARC (følg med i neste nr. av Seilas...).

Det ble en sen middag før vi måtte tilbake til båten og planlegge morgendagen. Strategien for starten kl. 13.00 er nå lagt, og web-siden oppdatert. Nå tror vi at alt som kan tenkes av forberedelser er gjort.

I morgen skal vi spise frokost på Sailors Pub med de andre norske båtene, og 12.00 forlater vi brygga som har vært vår adresse i 3 uker nå...

  Linn rapporterer for Seilas

  215 sjøklare båter som venter på å seile over Atlanteren

Takk for alle de hyggelige meldingene vi har fått før regattaen!

La oss få vite at dere følger med oss på seilasen over havet. Skriv en hilsen på bloggen, eller send en e-post! Dagens høyepunkt vil være høytlesning av hilsener hjemmefra...

18. November 2009, Las Palmas

Nå føler vi virkelig at det nærmer seg d-dagen. Vi holder på med forberedelser som aldri tar slutt, samtidig som vi synes vi har ligget her i Las Palmas i en evighet.

Forrige uke gikk med til å planlegge innkjøp. Det er ikke lite proviant som skal om bord når 4 personer skal holdes mette og utørste i kanskje 3 uker. Vi har for eksempel 200 liter drikkevann (i tillegg til tankene på 355 liter), 200 bokser mineralvann, 40 l melk og juice, 80 egg, to store kurver med hermetikk av ymse slag, 8 kg frossent kjøtt, pluss kjøleskapet fullt av ferskvarer. Men heldigvis vet den lokale kjøpmannen El Corte Inglés(en stor dagligvarekjede i megaklassen) sin besøkelsestid. De stiller med engelsktalende butikkvertinner, som hjelper til med handlelisten, - og etter å ha pakket alt sammen for oss ordnet i pappkartonger fikk vi varene levert på døra (les landgangen) samme ettermiddag. Da får det heller være at de missforstod navnet på båten vår...

Vi fikk også god hjelp på brygga, da de norske ARC-barna troppet opp og pakket ut varene for oss og bar nesten alt om bord. De var veldig nysgjerrige på hva slags godsaker vi hadde valgt for overfarten, i forhold til de andre båtene. Som takk inviterte Elin alle sammen på ekte Seigmenn fra Norge, -til stor glede for alle barna!

  Hjelpsomme barn fra Ronja, Odin og Maggy V

   Nesten fulle Kjølrom

De sosiale arrangementene står formelig i kø for til vår forlystelse. Hver kveld starter med Happy Hour på ARC Sailors Bar (vi går ikke hver kveld), og etterfølges av et arrangement eller middag for alle regattadeltagere. Fredag var det Welcome Party på Pueblo Canario, med Ayuntamiento de Las Palmas som vertskap. Det er 24. året ARC arrangeres, og for byen Las Palmas er dette en stor årlig begivenhet som tydeligvis settes stor pris på, - ikke minst av det lokale næringsliv.

  ARC Welcom Party

Søndag var det åpningsseremoni for ARC 2009, og flaggparade med alle deltagernasjonene. Lars, som skal være mannskap hos oss, kom innom med Tinna og svigerfar Janne, og var med på seremonien. De blir på Grand Canaria til fredag, så kommer Lars om bord til oss.

Etter flaggparaden sto det tradisjonelle Dingy Racet for tur. Arrangøren er Don Pedro, innehaveren av Texacostasjonen i havnen.

  Lars, Tinna og Janne

  Den Norske deltagerdelegasjonen...

  Don Pedro's Dingy Race. Her gjelder ingen regler.

I dag fikk Mads med Jan Morten fra Ronja, og tok båten på en prøvetur utenfor havnebassenget. Med god hjelp fra Jan Morten fikk vi oppdatert til ny software på navigasjonssystemet, og vi fikk vi fylt opp tanken med diesel (hos Don Pedro selvfølgelig...), - og med varm motor fikk Mads tatt et oljeskift mens Elin brukte resten av dagen til å pusse alt stål blankt.

De siste dagene før start vil vi gå over båt og utstyr på nytt, og forhåpentligvis blir det også tid til å polere cockpit og overbygg.

Fredag kommer både Lars og Anne :-) og det gleder vi oss veldig til. Da blir det to hektiske dager med gjennomgang av båt og rutiner for det nye mannskapet, og planlegging av strategi for seilasen.

Regner med at vi legger ut en liten oppdatering lørdag, som i så fall blir den siste før vi går over til Logg på havet - inntil vi er kommet i havn på andre siden av Atlanteren...

10. November 2009, Las Palmas

Dagene går i ett her nede...

Nå har vi vært her i 10 dager, og skjønner ikke hvor tiden blir av. Vi har selvfølgelig brukt mye tid på alle forberedelsene som er nødvendig før den store overfarten, men det skjer også veldig mye sosialt  sammen med de mange andre som skal være med ARC 2009 - som fører til at det hele tiden foregår et eller annet.

Det er et super hyggelig miljø i havna Muelle Deportivo i Las Palmas , som nå begynner å bli fylt med båtene som skal være med over Atlanteren. Det er i år 216 båter totalt som skal være med i regatten, og Skandinavia er godt representert; hele 12 båter med Norsk flagg skal være med!

Mads har vært noe redusert siste dagene pga en liten influensa (ikke svin), men ellers er vi i god form og ved godt mot. Vi har heldigvis ikke alt for varmt vær disse dagene. Stort sett litt skyet, bris og 25-30 grader siste uken. Ideelt for å få gjort arbeider og innkjøp.

Den største utfordringen frem til avreise er planlegging og innkjøp av proviant. Det er ikke rent lite som skal til for å kunne servere 3 måltider for 4 personer i kanskje så mye som 21 dager... Bare drikke blir rundt 300 liter (dette kommer i tillegg til vanntankene om bord som for sikkerhetsskyld ikke regnes som drikkevann).

Ellers har vi hatt sikkerhetssjekk fra ARC-administrasjonen om bord, og bortsett fra små detaljer, er vi godt skikket for overfarten.

Vi har fått laget en bedre løsning for "logg på havet", ved å linke opp en Google Blogger til vår egen side. Denne oppdaterer vi enkelt med e-post, og lesere kan like enkelt kommentere eller sende oss hilsen tilbake. Husk at vi sikkert er sultne på nytt hjemmefra etterhvert som vi kommer langt til havs :-)

Vi gleder oss forøvrig veldig til å få Anne og Lars om bord den 20. november.

Ellers har Mads anlagt ny frisyre, etter et møte med frisørene fra "Ronja". Sistnevnte herjer på bryggene med en barbermaskin som er innstilt på 12 mm, og tilbyr "klipp" for kun 1€.

  Norwegian Pontoon "R" med minst 6-7 norske båter...

  S/Y Go Beyond med flott plass ytterst på pontoon "S"

  Goda grannar; "Victory Too", som vi har truffet på flere ganger
  veien sørover

  Karin og Trond "Trollwind", Mats "Amoress 2" og Jan Morten "Ronja"
  på Sailors Pub...

1. November 2009, Las Palmas, Grand Canaria

Skjermet for dønninger i le av Lanzarote og Fuerteventura, har vi hatt fine dager på sjøen siste uken. Det ble et friskt møte med havet igjen da vi satte ut i går med kurs for Grand Canaria.

2-3 meter høye dønninger og 20-22 knops vind gjorde sitt til en frisk seilas. Men været var strålende, og med rev i seilene gjorde vi 8-9 knop! Dønningene ble noe slakere når vi kom ut på dypt vann, så det ble en fin tur, selv om matlysten ikke var helt på topp...

Kom inn til Las Palmas ved 16-tiden, og fikk sjekket inn i havnen selv om kontoret egentlig var stengt for helgen. Jan Morten (Ronja) hadde ringt dagen i forveien og meldt vår ankomst. Vi fikk tildelt plassene vi kommer til å ha frem til avreise 22. november. Vi fikk dessverre ikke plass på samme brygge som S/Y Ronja, men ytterst på bryggen utenfor. Men plassen er veldig bra siden vi kan gå ut og inn når det passer oss, uten for mye manøvrering.

Møte med en storbyhavn var også litt uvant etter så mange små marinaer og uthavner. Men her ligger i allefall alt til rette for å gjøre de siste nødvendige forberedelser og provianteringer før Atlanterhavsseilasen.

Planen vår var egentlig å gå til Puerto Mogan og være der en ukes tid før vi gikk inn til Las Palmas. Nå er vi usikre på om vi blir her hele tiden frem til avreise, eller om vi kommer til å seile litt rundt øya. Puerto Mogan er kjent for sin store koloni av Kakkerlakker, og vi har lest om flere båter som har droppet å gå dit pga den. Mads er ikke spesielt glad i tanken på å få disse krypene om bord...

Vi skal lage oss en oversikt over hva som skal gjøres før Anne og Lars kommer  den 20. november, - og så får vi se hva vi får tid til. Er litt redd for at 3 uker i samme havn kan føre til kraftig angrep av havnesyke!

Vi har dessverre ikke internett om bord, men kan logge oss på WIFI'et til Sailor's Bar. Skal prøve å oppdatere litt underveis med de siste forberedelsene, og så skal vi gjøre ferdig siden Utstyr på web'en vår.